17 abr. L’Anita, a la residència L’Onada.

Escric des del dolor d’haver perdut una mare, dolor que s’agreuja per aquestes circumstancies. El meu condol a les famílies que han perdut els seus éssers estimats. El meu agraïment als treballadors de la Residencia L’Onada La Sagrera, on vivía la meva mare desde feia 21 mesos, sempre van demostrar afecte i respecte cap a l’Anita, que patia Alzehimer desde feia 13 anys, però que no li va restar la seva capacitat per somriure, picar l’ullet i la seva elegància i simpatia.

Aquesta situació donat el Covid19, va desbordar a la residència, aquesta i moltes es van trobar sense mitjans ni recursos, mancats de tota protecció per evitar el contagi als seus residents, treballadors i famílies, treballadors que molts d’ells van causar baixa. Això va ocasionar noves i ràpides contractacions de personal, sense tindre seguretat que no estiguessim contagiats, per falta de tets. Totes les families estàvem confinats a casa, i a las residències eran un entrar i sortir de treballadors sense diagnòstic sobre la seva salud, respecte al Covid19.

La direcció de la Residencia, asesorada per el Gabinet de crisi, va decidir crear una zona vermella, zona d’aillament, això ens van donar a conèixer en el comunicat que emetien diariament als familiars. Hauran de explicar-me el criteri que van seguir per reubicar als nostres familiars en un lloc ò en un altre, sense fer test (no tenian) i sabent que hi ha infectats asimptomàtics.

Vaig intentar saber de la meva mare, perquè l’ultima notícia per part del centre, tot i que no era alarmant, per a mí, va ser de preocupació, l’Anita, estaba afeblida i no menjava. Després de 36 h. de demanar una informació, la directora que suplia a la titular, em va dir, que no coneixia a l’Anita, però anotava l’encàrrec i ja em diria alguna cosa a l’endemá. Dons sí, a les 15h 39’ de l’endemà, l’enfermera em diu que la meva mare, estava decaiguda, no hi havia menjat res, i escopia el menjar, amb aquestes paraules a la meva pregunta que passava, no saben donar diagnòstic, sí em diu que potser “té pena”, el meu cor es va trencar, proposo una visita mèdica d’urgencia i després d’aquesta, cap a les 18h de la tarde, m’informen que han posat sèrum a la meva mare i pautat un antibiòtic, per Mutuam. A les 21h 20’ em diuen que la meva mare ha mort.

No em van donar l’oportunitat de parlar amb ella per vídeotrucada, de acomiadar-me de la meva mare, cosa que la direcció deia que oferia, ni tampoc de poder traslladar-la a un hóspital públic o privat, i em consta que l’Anita ja feia dies que no es trobava bé i la familía no vam ser informats. Terrible la situació, malament per no estar protegits els nostres avis i cuidadors, per part de qui correspongui (Dpto. familia, salut, ajuntament, Generalitat, Estat Espanyol) i al meu judici malament si m’ho permeten, per la direcció de L’Onada Serveis La Sagrera.

MARIA AMPARO LOPEZ GARRIDO

No t'ho guardis per a tu sol!


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies